پیام معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی غذا؛
تلاش در مسیر رشد، آگاهی، مدیریت اصلاح الگوی مصرف غذایی برای مبارزه با کرونا
.
معاون
غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی فرا رسیدن بیست
و چهارم مهر، روز جهانی غذا را به همه فعالان صنعت غذایی استان فارس تبریک گفت.
به گزارش روابط
عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن
پیام دکتر «محمدرضا حیدری» آمده است:
این روز به مناسبت سالروز تاسیس سازمان جهانی «فائو» به عنوان
روز جهانی غذا نامیده شده و مراسم سالانه این روز، ما را به تفکر در خصوص وضعیت
تغذیه، گرسنگی، کمبود منابع غذایی در جوامع بشری، امنیت و سلامت غذا، بحران های
پیش رو و نقشی که از منظر وظایف انسانی، اخلاقی و حرفه ای بر عهده داریم، وادار می
سازد.
غذا در زمره نخستین و اساسی ترین نیازهای انسان شناخته شده و
تامین غذای سالم جزو بدیهی ترین و دشوارترین وظیفه های ممکن برای مسوولان هر جامعه
از سطح خانواده تا سطوح منطقه ای، ملی و فراملی است.
روز جهانی غذا در سال 2021 میلادی در حالی با شعار «رشد، آگاهی، مدیریت اصلاح الگوی مصرف غذایی
برای مبارزه با کرونا» آغاز می گردد که ایران و جهان با شیوع ویروس کووید 19 روبرو است.
در پی این وضعیت سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته
و با دشواری همراه گشته است، به طوری که گزارش های جهانی از روند رو به رشد میزان
گرسنگی در جامعه بشری در قرن حاضر حکایت داشته و مشکلات ناشی از سوء تغدیه، رژیم
های نادرست و الگوهای غذایی ناسالم سلامت صدها میلیون انسان به ویژه کودکان و
اقشار آسیب پذیر را در معرض مخاطره قرار داده است.
از
طرفی، رویه های نامطلوب تولید از جمله بهره گیری بی رویه از سموم و آفت کشهای کشاورزی،
آلودگی و فساد مواد غذایی، روش های ناکارآمد و ناعادلانه عرضه و توزیع و
شرایط ظالمانه تحریم های بینالمللی در کشور ما دسترسی به غذای سالم و کافی
را برای بسیاری با محدودیت همراه ساخته است.
در
این شرایط، نقش متخصصان حوزه ها و گرایش های مختلف وابسته به علوم و صنایع غذایی
روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند، به نحوی که شعار «عملکرد امروز ما آینده ماست»
در تامین غذای سالم و کافی بیش از هر گروه دیگر متوجه ما و دست اندرکاران این حوزه
بوده و کنش فعالانه و هوشمندانه ما در معاونت غذا و دارو این شعار و سلامت آینده
جامعه را رقم خواهد زد.
همکاران
ما در این شرایط بحرانی با ارائه خدمات و اطلاع رسانی در پیشگیری از ابتلا به
ویروس کرونا، دست از تلاش برنداشته و با تعبیری بی نظیر از مفهوم عشق به انسانیت،
ایثار و شرافت حرفه ای، به نحو مسوولانه ای در این عرصه ایفای نقش کردند و کوشش
گسترده ای را در تسری بهداشت و درمان برای آحاد جامعه به کار بسته تا در
مقابله با پدیده ویروس کرونا، پیام آور باشند.
اینجانب
ضمن عرض تبریک روز جهانی غذا به تمامی فعالان و زحمتکشان صنعت غذایی استان، مراتب
تشکر و قدردانی خود را از تمامی مدیران، کارشناسان و کارکنان زحمتکش
مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی ستادی، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی
و بهداشتی و شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش اعلام می نمایم.
دکتر
محمدرضا حیدری
معاون
غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و
خدمات بهداشتی درمانی شیراز
پیام مدیر نظارت بر مواد غذایی،
آرایشی و بهداشتی دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا
دکتر «محمدمهدی رزمجو»
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی
درمانی شیراز نیز با ارسال پیامی، روز جهانی غذا را تبریک گفت.
در متن این پیام آمده است:
24 مهرماه مقارن با 16 اکتبر میلادی، سالروز جهانی غذا و روز توجه
بیشتر همگانی به ضرورت مبارزه با فقر و گرسنگی در سرتاسر جهان نامگذاری شده است.
بالا بودن نرخ ابتلا به
چاقی و اضافه وزن در کشورهای توسعه یافته همزمان با فراگیری گرسنگی و سوء تغذیه در
کشورهای توسعه نیافته به روشنی موید ضرورت اصلاح و بازنگری برنامه های تولید،
توزیع، فرآوری، عرضه و مصرف مواد غذایی و به حداقل رسانیدن دوگانگی ناعادلانه در
سرتاسر جهان می باشد.
هدف اصلی از گرامیداشت
سالروز جهانی غذا مبارزه با فقر و گرسنگی، سیاستگذاری و انسجامبخشی برنامههای
اجرایی دولت ها و سازمان های مرتبط در ریشه کن نمودن این معضل می باشد. متأسفانه
پاندمی کووید 19 در کنار آسیب جدی حوزه
سلامت، هزینههای هنگفتی را متوجه حوزههای اقتصادی و تولید غذایی نموده که نتیجه
آن افزایش میزان گرسنگان جهان و افت شاخصهای امنیت غذایی در سرتاسر جهان بوده است.
مطابق با آخرین آمار ارائهشده از سوی سازمان فائو در حال حاضر حدود 40 درصد افراد
جهان (یعنی حدود 3 میلیارد نفر) در خصوص امنیت غذایی و دسترسی مناسب به غذای سالم و
مغذی دچار محدودیت می باشند که اصلاح آن نیازمند تلاش بیشتر و برنامه ریزی دقیق تر
و منسجم تر در زمینه ارتقای سیستم های تولید، توزیع و فرآوری و مصرف مواد مواد
غذایی است.
در پایان بار دیگر لازم می
دانم که بیان نمایم که پیشرفت صنایع تبدیلی در تمامی حوزه ها، به ویژه ارتقای سطح
کیفیت و سلامت محصولات تولیدی و همچنین تولید و اشتغال و تقویت بازاریابی نیازمند
تعامل مثبت و منسجم تمامی فعالان فضای کسب و کار مطابق اسناد بالادستی و نقشه های
راه تدوین شده می باشد که امید است به یاری خداوند منان دست در دست یکدیگر در
میدان عمل شاهد رشد چشگیر اقتصاد استان و سرافرازی بیش از پیش کشور عزیزمان باشیم.
دکتر محمدمهدی رزمجو
مدیر نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم
پزشکی شیراز
نظر دهید